Για ποιο λόγο πρέπει να γίνει αναγγελία του γάμου στις εφημερίδες προτού παντρευτείτε

Για ποιο λόγο πρέπει να γίνει αναγγελία του γάμου στις εφημερίδες προτού παντρευτείτε Ανάμεσα στις υποχρεώσεις ενός ζευγαριού που προσανατολίζεται σε θρησκευτικό γάμο είναι και τα διαδικαστικά και συγκεκριμένα η αναγγελία γάμου στον Τύπο, ούτως ώστε να εκδοθούν οι άδειες γάμου. 4 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η αναγγελία γάμου δίνεται σε μια καθημερινή εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας ή και σε μια τοπική εφημερίδα. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία, δεν χρειάζεται στη φάση που είστε, αρκεί η δημοσίευση να γίνει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν το γάμο και όχι πάνω από 6 μήνες νωρίτερα, γιατί αλλιώς θεωρείται άκυρη.

Τα στοιχεία που θα δώσετε στην εφημερίδα για την αναγγελία γάμου είναι: Tο όνομά σας Tο όνομα του /της συζύγου σας Tα ονόματα των γονέων σας Tα πατρώνυμα των μητέρων σας Την εκκλησία όπου θα τελεστεί το μυστήριο Tην περιοχή όπου θα γίνει ο γάμος

Συνήθως δίνεται μια τυποποιημένη φόρμα για να συμπληρωθούν αυτά τα στοιχεία, στα γραφεία της εφημερίδας και αυτή στη συνέχεια θα τη συντάξουν με δική τους ευθύνη. Σε κάποιες εφημερίδες μπορείτε να το κάνετε και τηλεφωνικά, το κόστος γενικά είναι πολύ μικρό. Το φύλλο της εφημερίδας όπου έγινε η δημοσίευση θα το προσκομίσετε στον ιερέα για να εκδώσει όλα τα χαρτιά που χρειάζεστε ώστε να βγουν οι άδειες.

Ένας από τους λόγους που πρέπει η αναγγελία γάμου να δημοσιευθεί στον τύπο είναι καθαρά για προστασία. Έχει ως σκοπό να δουν όλοι ποιοι παντρεύονται και αν βρεθεί περίπτωση διγαμίας να υπάρξει ένσταση από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο. Το φύλλο της εφημερίδας όπου έγινε η δημοσίευση θα το προσκομίσετε στον ιερέα για να εκδώσει όλα τα χαρτιά που χρειάζεστε ώστε να βγουν οι άδειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *